11 Mart 2011 Cuma

Ispanaklı Krep

Malzemeler
10 yaprak ıspanak
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
3 çay bardağı süt
8 çorba kaşığı un
Tuz
Beyaz peynir
Yapılışı
Ispanak yaprakları kaynar suya batırılıp çıkartılır ve blendırdan geçirip püre yapılır.
Yumurta çukur bir kapta çırpılır ardından sıvıyağ,süt,tuz.ıspanak püresi ve azar azar
un ilave edilir ve iyice çırpılır.(Un az gelirse birazdaha eklenir)
Hazırlanan krep hamuru hafif yağlanmış teflon tavada arkalı önlü pişirilir.
Pişen krebin içine peynip konulur ve pulo sarılıp dilimlenir  kürdan ile tutturulur.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Adaşım ellerine sağlık enfes görünü
yor sımsıcak sevgiler.

Özgen dedi ki...

Eline sağlık canım harika görünüyorlar sevgiler...

!!! ♥ Hasretli Lezzetler ♥ !!! dedi ki...

ellerine saglik canim enfes görünüyorlar.. bizde cok severiz..sicacik sevgiler