7 Mayıs 2009 Perşembe

Milföylü Pastacıklar

Malzemeler
6 Adet milföy
Muhallbisi İçin
2 Su bardağı süt
2 Tepeleme çorba kaşığı dolusu un
6 Çorba kaşığı şeker
2 Paket vanilya
Üzeri İçin
Pudra şekeri
Yapılışı
Milföyleri ortadan 2'ye kesilir fırın tepsisine dizilir önceden ısıtılmış 190-200 derecede fırında pişirilir.Fırından çıktıkdan sonra kabaran milföyler ortadan 2'ye ayrılır.
Muhallebiyi Hazırlamak İçin
Tencereye süt,un ve şeker alınıp iyice çırplır koyulaşana kadar pişirilir.Ocaktan aldıktan sonra mikserle 1-2 dakika çırpılıp vanilya ilâve edilip karıştırılıp ılınmaya alınır.Sonra ortadan ayırdığımız milföyleri ara katına muhallebi sürülür diğer parçası muhallebinin üzerine kapatılır.Üzerine bolca pudraşekeri serpilir.

0 yorum: