9 Aralık 2015 Çarşamba

BEZE (MERENG) TARİFİ

Hazır almaktansa kendi evinizde mis gibi beze hazırlamaya ne dersiniz hanımlar
Eğer bezeyi seviyorsanız haydi bakalım mutfağa:)
Tarif oldukça basit  
Malzemeler
3 yumurta akı(bir damla dahi yumurta sarısı kaçırmıyoruz)
1 su bardağı pudra şekeri
1 çimdik tuz
Hazırlanışı
Yumurta akına bir çimdik tuz atıyoruz ve mikserimizin en yüksek devrinde çırpmaya başlıyoruz
Pudra şekerini üç seferde yumurta akına ilave ediyoruz ve çırpıyoruz
Pudra şekeri tamamen karıştığından emin olun
Mikseri kaldırdığımızda mikserin ucundan karışım düşmüyorsa olmuş demektir
Karışımı krema sıkma torbasına koyuyoruz ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı sıkıyoruz
Ben krema sıkma torbasına karışımı koymadan önce kürdanı kırmızı gıda boyasına 
batırdım ve torbanın 3-4 yerine aşağıdan yukarı doğru çizikler atıp karışımı doldurdum
Önceden ısıtılmış 100 dereceli fırında 55 dakika pişirilir
Bezeler kızarmayacak sadece kuruyacak
Sürenin sonunda fırının düğmesini kapatıp kapağı hafif aralıklı bırakıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz


1 yorum:

Özgen dedi ki...

Harika olmuşlar görüntü müthiş elinize sağlık sevgiler