Merhaba sevgili arkadaşlar
Bugün sizlerle güzel bir börek tarifi paylaşmak istedim.
Bu böreğimiz buharda piştiği için dahada bir lezzetli oluyor.
Ve işte tarifim
Malzemeler
2 yumurta
2 su bardağı un
Tuz,su
İç harcı
1 bağ ıspanak
1 adet kuru soğan
2 adet kırmızı biber
Sıvıyağ,tuz,karabiber
Üzeri için
Bir kase sarımsaklı yoğurt
Yapılışı
Unu ve yumurta hamur yoğurma kabına alınır, tuz ve azar azar su ilave ederek hafif sert bir hamur
hazır (mantı hamuru kıvamında) hazırlanan hamurun üzeri örtülür ve 10 dakika dinlendirilir.
İç harç için sıvıyağ tavaya alınır doğranmış soğan ve kırmızı biber eklenip birlikte kavrulur.
Ayıklanıp yıkanmış ve suyunu süzmüş ıspanakda soğranıp soğana ilave edilerek birlikta 2 dakika daha kavrulur ocaktan alınca tuz ve karabiber eklenir.
Hazırlanan iç malzeme soğutulur.
Hazırlanan hamur yufka büyüklüğünde açılır iç harç yufkanın üzerine serpilir ve sıkıca rulo
sarılıp dilimlenir.
Buhar tenceresine dipdibe dizilir ve kapağı kapatılarak yaklaşık 45-50 dakika orta ateşte börekler pişirilir.
Arada bir kontrol edin verdiğim süreden daha az yada daha uzun süredede pişebilir ocağın durumuna bağlı
Pişen börekleri servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür ve sıcak servis yapılır.
7 yorum:
ellerine sağlık canım.çok güzel görünüyor.
çok güzel olmuş ellerine sağlık arkadaşım ,fırında pişirsek sertmi olur acaba ? Sarımsaklı yoğutla birlikte offfff canım çekti.Sevgiler.....
canım ya süper tarifler hazırlıyorsun son günlerde ellerine emeğine sağlık:)
sunum muhteşem gözüküyor.listeme aldım:)
çok öpüyorum ,mutlu hafta sonlar...
Adaşım ellerine sağlık börekler enfes görünüyor.bende beklerim sevgiler.
mantı gibi olmuştur yumuşacık nefisss ben de yemek isterdim:))
Ellerine sağlık, harika bir börek olmuş bu. Eminim çok lezzetlidir. Bana biraz mantıyı anımsattı.
Ayrıca sayfamda sana bir ödül bıraktım, uğrayıp alırsan sevinirim.
offf harika olmuş..mantı niyetine nefis köreltmeye..bayıldım..
Yorum Gönder