Günlerinize hazırlayabileceğiniz nefis bir salata
Malzemeler
1 adet tavuk göğsü
1,5 su bardağı tel şehriye
4 adet kornişon turşu
2 adet közlenmiş kırmızı biber
1 küçük kutu konserve mısır
Dereotu,maydanoz
Sıvı yağ,tuz,limon
Hazırlanışı
Öncelikle tavuk göğsü yıkanıp tencereye alınır
Üzerine kaynar su,yarım limon ve tuz eklenir haşlanır
Limon koymamızın sebebi tavuğun kokusunu bastırması ve hoş bir aroma vermesi
Tencereye sıvı yağ konur ve şehriye hafif kavrulur
Haşlanan tavuğun suyundan 1,5 su bardağı kavrulan şehriyeye eklenir kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir
Tavuk göğsü ince didilir ve diğer malzemeler küçük küçük doğranır
Soğuyan şehriyeye malzemeler ve limon suyu ilave edilir karıştırılır
AFİYET OLSUN:)
2 yorum:
çok beğendim canım.nefis bir salata olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
Elinize saülık ben bu salatayı arpa şehriyeyle yapıyorum bu daha ilginç deneyeceğim sevgiler
Yorum Gönder