7 Şubat 2012 Salı

Cezerye

Bu tarifimi "72.HAFTA. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ "ne ev sahipliği yapan sevgili guloannemutfakta ya gönderiyorum.
Bol katılımlı bir etkinlik dileğiyle, arkadaşıma kolaylıklar diliyorum
Malzemeler
 1 kg havuç
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz
1 paket petibör bisküvi
1 paket vanilya
Hindistan cevizi
 Hazırlanışı
 Havuçlar yıkanır rendelenir ve tavaya alınır.
Üzerine 1 su bardağı şeker eklenir havuç yumuşayıncaya kadar pişirilir.(suyunu tamamen çekmeli)
Sotelenen havuç ocaktan alınır soğutulur.
Rondadan geçilmiş bisküvi,ceviz ve vanilya havuca eklenir ve iyice yoğrulur.Kıvanı yumuşak olursa biraz daha bisküvi ilave edebilirsiniz.
Hazırlanan cezeryeler yuvarlanır ve hindistan cevizine bulanır.
Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edilir.
AFİYET OLSUN:))

7 yorum:

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

canım ellerine sağlık
:)
şansı bol olsun
:)

Unknown dedi ki...

Canım harika ellerine sağlık çok se
verim sevgiler.

kalpkurabiye dedi ki...

ellerine sağlık canım..
nefis görünüyor cezeryeler:)

anne eli gibi dedi ki...

hafif ve güzel bir tatlıdır ellerine sağlık..

SELİN ♥ Lezzet Günlüğüm dedi ki...

ben cezeryeyi çook severim, ellerine sağlık...

Unknown dedi ki...

sagol canim cok severim

ellerine saglik

:-)))

Nina dedi ki...

Beautiful and delicious blog!
compliments!