29 Aralık 2011 Perşembe

Yufkadan Kolay Pizza


Malzemeler
3 adet yufka
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Üzeri İçin
1 adet domates
2 çorba kaşığı ketçap
Sucuk,kaşar rendesi
Kekik
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı
Yağlanmış yuvarlak borcam tepsiye yufkanın biri kenarlardan sarkacak şekilde serilir
Yumurta,süt,sıvıyağ ve tuz bir kaba alınır iyice çırpılır sos hazırlanır.
Tepsiye serilen yufkanın üzerine sosdan gezdirilir.
Yufkanın biri parçalanarak ilk yufkanın üzerine serilir ve tekrar sos gezdilir.
Yufkalar bitene kadar bu işlem uygulanır.
Kenarlardan sarkan yufka içe doğru kapatılır
Bir kabın içine rendelenmiş domates,ketçap,sıvıyağ,tuz ve kekik alınır karıştırılır.

Hazırlanan sos yufkanın üzerine dökülür ve her tarafa yayılır.
Sosun üzerine dilimlenmiş sucuk dizilir önceden ısıtılmış 190 dereceli fırına verilir yufka 10 dakika sonra fırından pizza alınır üzerine kaşar rendesi serpilir ve tekrar fırına verilir
Kaşar eriyince fırından alınır

2 yorum:

SULTANLARIN DÜNYASI dedi ki...

bayıldım bu pizzaya hem çok kolaymış hemde çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

Yıllardır pizzayı kaşarla yapardık ama büyük hata.
Pizza için mutlaka mozarella alın, olmadı dil peyniri kullanın, kaşar değil!
Ayrıca pizza hamuru ince ve çıtır çıtır olursa daha lezzetli olur.
Hamurun üstüne bol miktarda zeytinyağında kavrulmuş domatesi rendesi (içinde kekik ve taze fesleğenle) sürün, hatta dökün. Bol bol.
Bunları yaparsanız gerçek bir pizza yersiniz, yoksa kaşarlı sucuklu pide yapmış olursunuz. (Aşşağılama gibi anlaşılmasın, sadece farklı olduklarını vurguladım)