7 Nisan 2009 Salı

Portakallı Pasta

Malzemeler
4 yumurta
5 kahve fincanı şeker ( Türk kahvesi fincanı)
5 kahve fincanı un
1 su bardağı portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
125 gr eritilip soğutulmuş margarin
1 paket kabartma tozu
Kreması
1 portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı portakal suyu
1 tepeleme çorba kaşığı un
Yarım su bardağı şeker
Yapılışı
Yumurta ve şeker çırpma kabına alınıp 5 dakika kabarana kadar çırpılır. Sonra margarin, portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi ilave edilerek çırpılır. Un ve kabartma tozunu ilave edip kaşık ile karıştırılır. Yağlanmış kelepçeli kalıba hamur dökülür önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişirilip soğutulur.
Kreması
Un, şeker, portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi tencereye alınır ve kapıştıpılarak muhallebi pişirilir.
Kek soğuduktan sonra muhallebi sıcak iken kekin üzerine döküp kenarlar ve üzeri muhallebi ile kaplanır. İsteğe göre hindistan cevizi veya kremşanti ile süslenir.

2 yorum:

Turgay dedi ki...

Tarif biraz eksik gibi. aynı ölçülerde yaprım kek kabarmadı ve kremasıda çok acımtrak oldu. yapmadan önce bir düşünün derim.

Tarif diyarı dedi ki...

Turgay bey tarifde bir eksiklik yok kremasında bir bardak portakal suyuna yarım bardak şeker var acımtırak olmasını anlayamadım aksine tatlı bir krema oluyor.
Tarifi bir arkadaşdan almıştım ve çok kabarık bir kek değildi dikkatli bakarsanız benim hazırladığım kekde çok kabarmadı amam lezzetli bir pasta olduğu için yayındım