11 Şubat 2009 Çarşamba

Çamlıca Simidi

Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
Aldığı kadar un
Üzeri İçin
Su
Susam
Yapılışı
Karıştırma kabına süt ve maya alınıp eritilir. 
Tuz, mahlep, toz şeker ilave edilip azar azar un ilve ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Hazırlanan hamur yarım saat mayalandırılır. 
Hamurdan 9-10 beze yapılır. Bezenin birisini alıp uzun rulo yapılır iki ucunu birleştirip kıvrılır ve hamurun iki ucunu bir birine tutturulur önce suya sonra susama bulanıp tepsiye dizilir hamurun hepsi bu şekilde bitirilir. Yarım saat tepsi mayası yapılır. 
Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında pişirilir.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok Gzl Simit Yerine Evde Kendin Yap Temiz Temiz .....

Adsız dedi ki...

gercektende harika gözüküyor cay yaninda yiyeceksin söyle citir citir