11 Şubat 2009 Çarşamba

Kerebiç

Malzemeler
250 gr oda sıcaklığında margarin
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç Malzemesi
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
1 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri İçin
1 su bardağı toz şeker
Yapılışı
Karıştırma kabına margarin, pudra şekeri, sıvıyağ ve yumurta alınıp karıştırılır.Un, kabartmatozu ve vanilya eklenerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılıp 10 dakika dinlendirilir. Dinlenen hamurdan yumurta iriliğinde parça alıp yuvarlanıp baş parmak ile ortası oyulur. İç malzemeden bir tatlı kaşığı konulup üstten büzerek kapatılır. [ içli köfte şeklinde] Hazırlanan kurabiyeler toz şekere bulanıp hafif yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kurabiyeler pişirilir üzeri kızarmadan fırından çıkartılır.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

kerebici yaptim nefis oldu özellikle icindeki cevizin uyumu harika bir tat veriyor tesekkürler

Adsız dedi ki...

bu kurabiye cok lezzetli ve bereketli bir kurabiye ayrica saklama kaplarinda günlerce kalip tazeliginden birsey kaybetmiyor yani aniden gelen misafirlerinize kahve yahut cayin yaninda ikram edebileceginiz nefis bir kurabiye tavsiye ederim site sahibinede paylasimindan dolayi tesekkür ederim ellerinize saglik