10 Şubat 2009 Salı

Pervane Tatlısı


Malzemeler
1 yumurta
1 fincan yoğurt
1 fincan sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Şerbeti İçin
2.5 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
yarım liyon suyu
Kızartmak için
1.5 su bardağı sıvı yağ
Üzeri İçin
Hindistan cevizi
Yapılışı
1-Ön hazırlık olarak şerbeti kaynatıp soğuması sağlanır.
2-Karıştırma kabına yumurta, yoğurt ve sıvı yağı alıp karıştırılır. Un ve kabartma tozu eklenerek hamur yapılır.[hamur ele yapışmayacak kıvamda olmalı]
3-Hamur iki beze yapılır, kalınca iki yufka açılır. Yufkalar 2 cm`lik kareler halinde kesilir. Karenin karşılıklı iki ucu yapıştıpılır. Diğer iki ucu ise ters yönde [ arkada] yapıştırılır.
4-Kızdırılmış sıvı yağda hamurlar kızartılır.
5-Kızaran hamurlar hemen soğuk şerbete bırakılır. Şerbeti emen hamurlar servis tabağına alınıp üzerine hindistan cevizi serperek servis yapılır.

0 yorum: