11 Şubat 2009 Çarşamba

Garnitürlü Patates Topları

Malzemeler
4 orta boy patates
10 tane kornişon turşu
1 kase mısır
1 kase sarımsaklı yoğurt
2 çorba kaşığı mayonez
Yapılışı
Patates haşlanıp çatal ile ezilir tuz ilave edip karıştırılır. Ezilen patates fındık iriliğinde yuvarlanıp küçük toplar yapılır. Geniş bir kabın içine alınır. Kornişonlar küçük küçük doğranıp patatese ilave edilir.Sarımsaklı yoğurda mayonezi ilave edip karıştırılır.Mısır ve yoğurt patatese ilave edip yavaşca harmanlanıp kaselere konularak servis yapılır.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

cok degisik bir patates salatasi gercekten cok güzel hemen deniyecegim tesekkürler

leyla dedi ki...

harika bir patates cesiti misafirlerime söyle güzel bir ikram hazirlamak icin sitelerde gezinirken sizin bu tarifinizi gördüm ve yaptim cok güzel oldu hem görüntü yönünden hemde lezzet yönünden cok cok tesekkür ederim