10 Şubat 2009 Salı

Elmalı Sarma

Malzemeler
1 çay bardağı erimiş margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım limon suyu
1 paket kabartma tozu
1 yumurta akı
Aldığı kadar un
İçi için
2 elma rendesi
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı üzüm
2 yemek kaşığı iri kırılmış ceviz
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için
2 çorba kaşığı bal
Hindistan cevizi
Yapılışı
1 Karıştırma kabına margarin, sıvıyağ, yoğurt, pudra şekeri, yumurta akı, limon suyu, kabartma tozu ve aldığı kadar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlanır.
2 İçini hazırlamak için rendelenmiş elma ve şeker tavaya alınır şeker eriyene kadar kısık ateşte pişirilir. Üzüm, ceviz ve tarçın ilave edilir ocaktan alınır.
3 Hamurdan yumurta büyüklüğünde hamur alınır oval açılır. (çok ince olmayacak.) Kenarlarından bıçakla çıtlatılır.
4 Ortasına iç harçtan bir tatlı kaşığı konur kesilen yerleri karşılıklı kapatılıp saç örgüsü şekli verilir. Yağlanmış tepsiye dizilir üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 170 derecede kızarana kadar pişirilir.
5 Bal tavada eritilir fırından çıkan kurabiyelerin üzerine sürülür hindistan cevizi serpilir

0 yorum: