11 Şubat 2009 Çarşamba

Ispanaklı Kurabiye

Malzemeler
15o gr oda sıcaklığında margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 çay bardağı haşlanıp püre yapılmış ıspanak
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Tuz
Aldığı kadar un
İç Harcı
Beyaz peynir
Üzerine Sürmek İçin
1 yumurta sarısı
Ketçap
Yapılışı
Hamur malzemesinin hepsi karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır.Hamur hazırlandıktan sonra ondakika dinlendirilir.Dinlenen hamur yarım santim inceliğinde açılıp karelere kesilir. Ortasına peynir konulup üçgen kapatılıp yağlanmiş tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür bir damla ketçap sıkılıp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.

0 yorum: