Malzemeler
1 paket margarin
Yarım kahve fincanı sirke
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yumurta (birinin sarısı ayrılır)
1 su bardağı su
Tuz
Aldığı kadar un
İçi İçin
100 gram beyaz peynir
1 demet maydanoz
Yapılışı
1-Geniş bir kaba sirkeyi, sıvı yağı, suyu ve yumurtaları alalım.Bu malzemenin alabildiği kadar unu azar azar ilave edilip, tuzu da ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.Hamuru 8 bezeye bölüp üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika dinlendirilir.
2-Dört beze yufka inceliğinde açılır. Margarini eritip yufkaların üzerine kaşıkla gezdirip her yerine sürülür.Dört yufkayı yağladıktan sonra üst üste konur.Bohça katlar gibi karşılıklı kenarları birbirinin üzerine kapatarak katlanır.Katlanan hamur buzdolabında 20 dakika bekletilir.Bu arada diğer 4 beze yede aynı işlemuygulanır.
3-İlk hazırlanan hamur dolaptan alınıp merdane ile yarım parmak kalınlığındaaçılır.Hamurdan 10 cm lik kareler kesilir. Karelerin ortasına peynirli harçtan konulur. Karşılıklı iki kenarı kapatılarak üçgen şekli verilir.Hafif yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış 180 derecede pişirilir.
10 Şubat 2009 Salı
Bükme Böreği
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder