23 Mart 2016 Çarşamba

ÇİKOLATALI SUFLE

Pratik olduğu kadar muhteşem bir tatlı mutlaka denemenizi tavsiye ederim
Malzemeler
3 adet yumurta
50 gr tereyağı
100 gr bitter çikolata
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı un
Hazırlanışı
İlk olarak küçük bir tencereye tereyağı alınır kısık ateşde yağ yakmadan eritilir
Tencere ocaktan alınır içine çikolata eklenir ve karıştırara çikolatanın erimesi sağlanır
Yumurta ve şeker karıştırma kabına alınır mikserle yumurtanın rengi açılıp kabarana kadar çırpılır
ardından un eklenir ve karıştırılır
Eritilen çikolata karışımı sıvı karışıma eklenir ve karıştırılır
Sufle kapları tereyağı ile yağlanır sonra kakao serperek kabın içi tamamen kakao ile kaplanır
Bu şekilde sufle kalıptan daha kolay çıkacak
Hazırlanan karışım sufle kaplarına paylaştırılır 
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 9 dakika pişirilir

0 yorum: