11 Şubat 2009 Çarşamba

Kopartma Böreği


Malzemeler
4 subardağı un
1 paket maya
Tuz
Ilıksu
İç Harç
1 adet kuru soğan
2 adet haşlanmış patates
250 gr kıyma
1 tutam maydanoz
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Sıvıyağ
Üzerine Sürmek İçin
1 yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Unu, maya ve tuzu karıştırma kabına alınır ve aldığı kadar su ilave edilip kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur hazırlanıp mayalanmaya bırakılır.Tavaya sıvıyağ alılır soğan ve kıyma ilave edilip birlikte kavrulur. Rendelenmiş patates ilave edilip 2 dakika daha kavrulur.Ardından ince kıyılmış maydanoz ve baharatlar ilave edilip ocaktan alınır. Mayalanan hamurdan yumurta iriliğinde parça kopartılıp elinizi sıvıyağa batırarak elde biraz açılır. Hazırlanan iç harçtan bolca koyup poğaça şeklinde kapatılıp yağlanmış tepsiye dizilir. Bütün malzemeler bu şekilde bitirilir. Bir kabın içinde yumurta, yoğurt ve sıvıyağı alıp iyice çırpıp böreklerin üzerine sürülür. Üzerine haşhaş veya susam serpip yarım saat tepsi mayası yapılır. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırınba pişirilir.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bu kopartma böregini denedim harika oldu herkese tavsiye ederim paylasiminiz icinde tesekkürler