11 Şubat 2009 Çarşamba

Katmer Poğaça

Malzemeler
3 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 paket maya
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar ılık su
Arasına Sürmek İçin
100 gr eritilmiş margarin
İçi İçin
Kaşar rendesi
Yapılışı
Yoğurma kabına unu alıp ortası açılır mayayı ilave edip ılık su ile maya eritilir.Sıvıyağ , yoğurt, yumurta ve tuz ilave edilip karıştırılır. Ilık su ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. Hamur yarım saat mayalandırılır. Mayalanan hamur yarım santim inceliğinde açılır.Üzerine eritilmiş margarin sürülüp rulo sarılır. Buzdolabında 20 dakika bekletilir içindeki margarini donması için. Dolaptan alınan hamur üç parmak eninde dilimlenir. Kesilen yerler üste gelicek şekilde biraz açılıp içine kaşar rendesi konularakkapatılır. Yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürülür.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında poğaçalar pişirilir.Poğaçanın içine tulum peyniride çok yakışıyor. Denemenizi tavsiye ederim.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

katmer pogacayi denedim hakikaten cok lezzetli bir pogaca oldu hemde alisila gelmis diger pogacalardan biraz farkli ve degisik paylasiminizdan ötürü tesekkür ederim