12 Şubat 2009 Perşembe

Tuzlu Toplar


Malzemeler
1 paket margarin[ oda sıcaklığında]
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
3 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için
1 yumurta akı
Çörek otu, susam
Haşhaş, kırmızı biber
Yapılışı
Karıştırma kabına margarin, yumurta ve yoğurt alınıp karıştırılır. Sıvıyağ, şeker, tuz, kabartma tozu eklenerek karıştırılır azar azar un ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. Hamur 10 dakika dinlendirildikten sonra ceviz iriliğinde hamur alıp yuvarlanır. İyice çırpılmış yumurta akına bulanıp haşhaş, susam, çörekotu arzuya göre bulanıp tepsiye dizilir önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.

0 yorum: