20 Nisan 2011 Çarşamba

Salçalı Cevizli Ekmek

Malzemeler
4 su bardağı un
1 paket ınstant maya
1 tatlı kaşı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Ilık su
İç harcı için
120 gr margarin
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 diş sarımsak
1 kase iri kırırılmış ceviz
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı
Hamur yoğurma kabına elenmiş un alınır ortası havuz şeklinde açılır maya,tuz ve şeker eklenir
azar azar ılık su ilave dilerek kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlanır.
Hazırlanan hamurun üzeri kapatılır ılık ortamda yarım saat mayalanmaya bırakılır
Bir tavaya margarin alınır ve eritilip ocaktan alınır
Sarımsak ezilir salçayla birlikte erimiş margarine eklenir  iyice salça ve yağın karışması sağlanır
Mayalanan hamur yarım santim inceliğinde açılır.
Üzerine salçalı yağ gezdirilir ve hamurun her tarafına sürülür cevizde üzerine serpilerek sıkıca rulo sarılır.
Hamur kendi etrafında dündürülerek spiral şekil verilir
Yağlanmış tepsiye hamur yerleştirilir üzerine bastırarak hamur biraz yayılır
Hamurun üzerine yumurta sarısı sürülür 15 dakika tepsi mayası yapılır
Önceden ısıtılmış180 dereceli fırında pişirilir.

6 yorum:

derya dedi ki...

Canımmmm offffffff diyorum başkada bir şey demiyorum ellerine sağlık süper öpüyorum.

Limon çiçekleri dedi ki...

Harika,bende bugün buna benzer bir ekmek yaptım.Ellerine sağlık çok nefis görünüyor canımcım..

yedirenk dedi ki...

ayyy ekmek ye beni diyor,ellerine sağlık canımcım....

Özgen dedi ki...

Eline sağlık arkadaşım harika görünüyor ben bir kere aynı şekilde yaptım fakat orta kısımları hamur kalmıştı sevgiler...

Tarif Diyarı dedi ki...

Sevgili özge
Elmeğin hamur kalmaması için hamuru tepsiye aldıktan sonra üzerine biraz bastırarak yaymak gerekiyor tepsi mayası yapıldığı için daha kabaracaktır.
Birde fırının ısısını yüksek tutmamak gerekiyor hızlı piştiği için iç kısmı hamur kalabilir.
Ekmeğiniz pişti ve ortasında biraz hamur kaldı ise üzerini aliminyum folya ile kapatıp biraz daha fırında tutun derim

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

harika görünüyor:)
ne güzel kabarmış öyle:))
ellerinize emeklerinize sağlık mükemmel olmuş ekmeğiniz:)