500 gr kuşbaşı et
100 gr mantar
1 adet havuç
2 adet patates
1 soğan
Üzeri için
Üzeri için
Kaşar
Domates
Yeşil Biber
Krep için
2 yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı süt
2 su bardağı un
Tuz
Yapılışı
Kuşbaşı et biraz küçültülür.Tencereye sıvıyağı ve et alınarak kavrulur.
2 dakika kavrulduktan sonra etin üzerine çıkacak
2 dakika kavrulduktan sonra etin üzerine çıkacak
kadar sıcak su eklenir ve et suyunu çekene kadar pişirilir. Doğranmış soğan ve küp
doğranmış havuç eklenir ve biraz kavrulur.
Daha sonra küp doğranmış patates ve doğranmış mantar eklenir biraz sıcak su ilave edilir
tuzunuda ayarlayıp sebzeler suyunu çekene kadar pişirilir ve ocaktan alınır.
Krep için yumurtayı bir kabın içine kırıp iyice çırpılır.
Süt ve sıvı yağ eklenip karıştırılır azar azar un eklenir ve krep hamuru hazırlanır.
Hamurun kıvamı boza kıvamında olacak.
Hamurun kıvamı boza kıvamında olacak.
Tavaya çok az yağ döküp karışımdan bir kepçe tavaya dökülür , tavayı sağa sola hareket ettirerek
karışımın yayılması sağlanır iki tarafıda pişince alınır.
karışımın yayılması sağlanır iki tarafıda pişince alınır.
bohça gibi katlanır hafif yağlanmış fırın kabına ters çevrilir.
Üzerine dilimlenmiş kaşar onun üzerine domates ve biber konulur ve kürdanla tutturulur.
Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında kaşar eriyene kadar tutulur.
11 yorum:
deryacım ellerine sağlık.pek severim b yemeği ve ramazanda sıkça yaparım.ellerine sağlık
Oyy ne kadaar güzek gözüküyor kebabp! Manisaya mı gitsem,evde kendim mi yapsam :) evde yapmak daha mantıklı sanırım..Ellerine sağlık ,ilk fırsatta denemek istiyorum..sevgiler..
selam arkadaşım ben bunu çok yaparım hatta bloğumda da var ama ismini Abant kebabı olarak biliyordum
manisa kebabını ince uzun köftelerle iskenderin köftelisi gibi birşey olarak biliyorum hatta Manisa da yemiştik çok da leziz bir yemek
ellerine sağlık çok güzel olmuş sadece isim konusunda yanlışmı biliyorum acaba diye yazdım sende bildiğini paylaşırsan sevinirim
Google den de araştırdım orada da iki şehrin ismiyle yazınca aynı kebap geliyor her neyse sevgiler
ellerine sağlık nefis olmuş.
Sevgili papatya68 yorumun için teşekkür ediyorum.
İsim konusuna gelince bende ismini manisa kebabı olarak biliyorum araştırdım manisa kebabı olarak benim tarif çıkıyor abant kebabı olarak araştırdığımda partıcanla yapılan tarifle karşılaştım.Sevgi ve selamlarımı yolluyorum
Sevgili aleyna teşekkür ediyorum canım bizdede çok sevilen bir yemek misafirlerimin özellikle yapmamı istedikleri bir lezzet.Sevgiler
Sevgili zeliha-umutsepeti
Yorumun için teşekkür ediyorum mutlaka denemelisin tavsiye ederim.Sevgiler
çok lezzetli görünüyor. benim damak tadıma hitap eden türden. ellerine sağlık.
ellerinize sağlık mutlaka denemeliyim görüntü süper.
ELİNE SAĞLIK DERYACIM,HAYIRLI CUMALAR SEVGİLER
Hayırlı cumalar deryacım çok severek yediğimiz bir lezzet .özellikle ramazanda mutlaka
hazırlanır bir defa:)
ellerine sağlık canım çok nefis görünüyor.mutlu hafta sonları dilerim öptüm seni..
Yorum Gönder