8 Aralık 2013 Pazar

PUDİNG DOLGULU KEK

Merhaba sevgili dostlar
Bu nefis keki misafirlerim için hazırladım ve çok beğenildi
ev ahalisindende tam  not alınca tarifi yazmak şart oldu
Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum
Ben keki sade hazırladım pudingide bitter çikolatalı kullandım.
Denemek isterseniz keki kakaolu hazırlayıp pudingi vanilyalı yada çilekli hazırlayabilirsiniz
Resimde göreceğiniz gibi keki oymak için ben elma içi çıkarıcı kullandım eğer evinizde 
bu aletten yoksa keke çukurlar açmak için keke oklavanın ucunu bastırarak oyuklar yapabilirsiniz
Malzemeler
3 adet oda ısısında yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağı
1 paket kabartma tozu
4-5 damla limon aroması yoksa limon kabuğu rendesi
2 su bardağı un
Dolgusu için
Bir paket bitter çikolatalı puding
Üzeri için
1 poşet krem şanti
Hazırlanışı
Yumurta ve şeker mikserle köpürüp kabarana kadar çırpın
Ardından süt,sıvı yağ,limon aroması ve kabartma tozu eklenerek karıştırın
Sıvı karışıma unda eklenir ve karıştırılır
Yağlanmış dikdörtgen borcama hamuru boşaltın önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında keki pişirin
Kek fırında pişerken pudingi tarife göre hazırlayın
Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıkınca birbirine yakın olacak şekilde oyuklar yapın
Oyukları mümkün olduğunca sık yapın
Pişirdiğiniz pudingi oyukların içine kaşıkla doldurun ve kalan pudingide kekin üzerine yayın
Kek iyice soğuyunca köpürtülmüş krem şantiyi üzerine yayın
Keki buz dolabında en az 4-5 saat en fazla bir gece dinlendirirseniz çok daha lezzetli olur
Afiyet olsun:)

Tepkiler:

17 yorum:

Fatoş Demir dedi ki...

Nefis....Mutlaka denemeliyim.Ellerine sağlık

mutfagabuyrun dedi ki...

çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

çok güzel olmuş ellerinize sağlık. Yapılış şekline bayıldım:)

sarımutfak-hande dedi ki...

süper görünüyor deneyeceğim ellerine sağlık

anne eli gibi dedi ki...

güzel fikirmiş,mutlaka denemeli.eline sağlık arkadaşım...

Gamze Esra Ersöz dedi ki...

Çok değişik bir tarifmiş.Ellerinize sağlık :)

Susam Corekotu dedi ki...

deryaaaa ne yaptın sen :)
ellerine sağlık

melisa dedi ki...

eline sğalık canım bende delikli kek olarak yapmıştım nefis görünüyor izliyorum sevgiler

Adsız dedi ki...

elinize sağlık bir şey sormak istiyorum keki delerken çay bardağı kullansak olmazmı

Adsız dedi ki...

elinize sağlık bir şey sormak istiyorum keki delerken çay bardağı kullansak olmazmı

Derya BARIN dedi ki...

İsimsiz yorum bırakan arkadaşım keki çay bardağı ile oyuk yapılmaz çünkü oyuklar çok geniş olacağı için görsellik olarak resimde göründüğü gibi olmaz.Yukarıdaki yazımı okuduysanız benim kullandığım oyucudan yoksa bir oklava veya onun kalınlığıda bir aparat kullanarak keke çukurlar yapabilirsiniz

ÖZKAN ÇAKAR dedi ki...

Kalan küçük küçük kek parçalarını kullanmayacak mıyız?

ÖZKAN ÇAKAR dedi ki...

Öncelikle emeklerinize sağlık. Keke dolgu yapabilmek için açılan çukurlardan elde edilen minik kek parçalarını ne yapacağız?...Ya da kullanılacak mı o minik parçalar?

ÖZKAN ÇAKAR dedi ki...

Öncelikle emeklerinize sağlık. Keke dolgu yapabilmek için açılan çukurlardan elde edilen minik kek parçalarını ne yapacağız?...Ya da kullanılacak mı o minik parçalar?

Derya BARIN dedi ki...

Sevgili özkan çıkartılan kek parçaları bu kekte kullanılmıyor.Ben kek parçalarını buzdolabı poşetine koyup dondurucuya kaldırıyorum bayatlamış evde kalan keklerle birlikte hepsini birleştirip truff yapıyorum.İnşallah en kısa zamanda onunda tarifini paylaşacağım.Hiçbir şeyi ziyan etmiyoruz ve değerlendiriyoruz.Kekler katagorisinde yayınladığım kırmızı truff tarifime bakabilirsin bu tarifimide kırmızı kalpli pastadan artan kek parçalarıyla hazırladım.Dolgulu kekten artan parçalar ve evde kalan sade ve kakaolu bayatlamış keklerlede çikolatalı truff hazırlıyacağız:)

Nazik dedi ki...

denedim cok güzel oldu tesekkürler :)

Derya BARIN dedi ki...

Beğenmenize sevindim Nazik hanım afiyet olsun