13 Şubat 2009 Cuma

İncir Uyutması


Malzemeler
Yarım litre süt
12-13 tane incir
Yarım su bardağı şeker
Süslemek İçin
Ceviz
Yapılışı
İncirlerin sap kısımları kesilip sıcak suda bekletilir.Yumuşayınca sudan çıkartılır doğranır.Süt ve şeker tencereye alınır ocağa konur,karıştırılarak şeker eritilir. Süt parmağı yakmayacak sıcaklığa gelince ocaktan alınır. Doğranan incir rondaya alınır biraz süt ilave edilir incirler iyice parçalanınca kalan sütde ilave edir karıştırılır. Kuplara tatlı paylaştırılır üzeri kapatılır 1-2 saat oda sıcaklığında bekletilir sonra dolaba kaldırılır 1 saat dolapta beklettikten sonra üzerine ceviz serpilir servis yapılır.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok Güzel Olmuş Ellerinize Sağlık ...

Adsız dedi ki...

ARKADAŞIM BU NE HIZ TAKİP EDEMİYORUM ARTIK. MAAŞALLAH NE DİYEYİM. YOLUN VE YÜREĞİN AÇIK OLSUN.

Adsız dedi ki...

cok güzel gözüküyor bacim ellerine saglik