11 Şubat 2009 Çarşamba

Gelin Topuzu

Malzemeler
2 çay bardağı un(ajdar bardak)
1 paket margarin
1 litre süt
1 su bardağı şeker
Yarım damla sakızı
Hindistan cevizi
Fındık
Tarçın
Hazırlanışı
Margarin tencereye alınır eritilir un ve şeker ilave edilir 5 dakika kısık ateşte kavrulur
Süt ve damla sakızı ilave edilir sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir.
Kaynadıktan sonra ocaktan alınır hiç karıştırmadan soğumaya bırakılır.
Muhallebi iyice soğuduktan sonra eliniz hafif ıslatılır bir parça muhallebiden
alınır ve yuvarlalanır bol hindistan cevizine bulanır.
Hazırlanan gelin topuzları servis tabağına alınır üzerine biraz
tarçın serpilir fındık batırılır dolapta 3-4 saat dinlendirilir servis yapılır.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

çok değişik bir tarif merak ettim deniycem ama.izlemeye aldım güzel tarifleriniz var ellerinize sağlık.bende beklerim beyazsepetim.blogspot.com