11 Mart 2016 Cuma

TART KALIBINDA MUHALLEBİLİ REVANİ

Bu aralar tart kalıbına takmış durumdayım:)
Tart kalıbında tiramisu,ağlayan pasta ,revani ve daha yapacağım tarifler var:)
İşte karşınızda tart kalıbında muhallebili revani
Muhallebili revaniyi daha önce farklı bir tarif ile paylaşmıştım tarife buradan ulaşabilirsiniz
Biraz hafif olmasını istediğim için şerbetinde şekeri 1 bardak kullandım
Eğer şerbeti daha yoğun seviyorsanız şekeri 1,5 su bardağı kullanın
Deneyip beğenmeniz dileğiyle
Malzemeler
2 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için
1,5 su bardağı su
1 su bardağı şeker
Limon
Muhallebisi için
3 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un(tepeleme dolu)
1 çorba kaşığı nişasta(tepeleme dolu)
4 çorba kalışı şeker
1 çay kaşığı tereyağ
2 paket vanilya
Üzeri için
Hindistan cevizi
Hazırlanışı
Önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz
Bir kaba yumurta ve şekeri alıyoruz yumurtanın rengi açılıp kabarana kadar mikserle çırpıyoruz
Süt,sıvı yağ ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırıyoruz
Un ve kabartma tozunu birlikte eleyip sıvı karışıma ekliyoruz irmiğide ekleyip karıştırıyoruz
Ortası yüksek kenarı çukur olan tart kalıbını margarinle iyice yağlıyoruz
Hazırlanan karışımı kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında pişiriyoruz
Bu arada muhallebiyi hazırlayalım
Un,nişasta ve şekeri tencereye alalım ve önce kuru malzemeyi karıştıralım
Daha sonra sütü ekleyip çırpalım ve ocağa alalım sürekli karıştırarak pişirelim
Kaynayınca ocaktan alalım ve tereyağı ekleyip mikserle çırpalım ve ılınmaya bırakalım
Ilınan muhallebiye vanilyayı ekleyelim ve tekrar mikserle çırpalım
Pişen keki fırından alıp ilk sıcaklığı çıkmasını bekleyelim
Önce kontrol ediyoruz kalıptan keki çıktığına emin oluyoruz 
Kek tart kalıbında iken soğuyan şerbeti kaşıkla kekin üzerine eşit şekilde döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
Tatlı iyice soğuyunca servis tabağına ters çeviriyoruz ve ortasına muhallebiyi dolduruyoruz
üzerine bolca hindistan cevizi serpiyoruz
Buzdolabında 4_5 saat dinlendirip servis yapıyoruz



1 yorum:

Neşicanın Mutfağı dedi ki...

Nefis görünüyor ellerinize sağlık :)