16 Mart 2016 Çarşamba

HAŞHAŞLI ISLAK KURABİYE (BROWNİ KURABİYE)

Bir haftada iki defa yaptığım hane halkından ve misafirlerimden tam not alan haşhaşlı nefis ıslak kurabiye tarifimi paylaşmak istedim
Daha önceden antep fıstıklı ıslak kurabiye tarifimi paylaşmıştım tarife ulaşmak için tıktık
Deneyip beğenmeniz dileğiyle
Malzemeler
100 gr oda ısısında yumuşamış margarin veya tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Un
Şerbeti için
2,5 çay bardağı su
2 çay bardağı şeker
Üzeri için
Mor haşhaş
Hazırlanışı
İlk olarak şerbet hazırlanır soğumaya bırakılır
Hamur yoğurma kabına margarin ve şeker  alınır karıştırılır
Ardından sıvı yağ,yumurta ve kakao ilave edilir karıştırılır
Kabartma tozu,vanilya ve azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça kopartılır yuvarlayıp haşhaşa bulanır
yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir
Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında pişirilir
Fırından çıkan kurabiyelerin ilk sıcaklığı çıkınca soğuyan şerbete batırıp çıkartılır servis tabağına alınır
2 saat dinlendirip servis edilir


1 yorum:

hatice dedi ki...

Haşhaşlı tarif arayanlar için güzel bir alternatif olmuş, ellerinize sağlık.
hünerlitarifler