Malzemeler
1 paket margarin
2 yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri İçin
3 tane iri elma
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Kafesin Üzerine Sürmek İçin
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı bal
Yapılışı
Oda sıcaklığındaki margarin, yumurta ve pudra şekeri bir kabın içerisine alır karıştırılır.Vanilya, kabartma tozu ve azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. Hamurun üzerine nemli bir bez örtülür dinlenmeye bırakılır.Diğer taraftan elmalar soyulur rendenin iri tarafıyla rendelenir tavaya alınır.Üzerine 1 çay bardağı toz şeker ilave edilir 5 dakika pişirilir ceviz ve tarçın ilave edilir ocaktan alınır. Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parça ayrılır. Kalan hamur kelepçeli kalıp büyüklüğünde açır kalıba yerleştirilir. İki parmak kadar kenarlardan yükseltilir.Elmalı harç hamurun üzerine yayılır. Ayrılan hamurdan şeritler yapır harcın üzerine kafes yapılır. Kafesin üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıktıktan beş dakika sonra 1 çorba kaşığı balı tavada eritir kafesin üzerine sürülür.
2 yorum:
elmali turta enfes duruyor ellerinize saglik
elmali turtanin görünüsüne bayildim ve hemen denedim cok güzel oldu paylasiminiz icin tesekkür eder tariflerinizin devamini beklerim
Yorum Gönder