29 Ocak 2013 Salı

BANYOLU BÖREK

Malzemeler
4 adet yufka
1 su bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 adet yumurta(birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
Tuz
İç malzemesi için
Beyaz peynir
Maydanoz
Hazırlanışı
Bir kabın içine yoğurt,zeytin yağ ve yumurta alınır çırpılır
Yufkanın biri tezgaha yayılır üzerine yoğurtlu karışımdan sürülür
İkinci yufka ilk yufkanın üzerine serilir 12 eşit üçgene kesilir
Yufkanın geniş tarafına iç malzemeden konur kenarlar içe doğru kapatılıp rulo sarılır
Diğer 2 yufkada aynı şekilde hazırlanır
Hazırlanan börekler fırın tepsisine alınır üzerine soğuk su gezdirilir arada çevirerek 15-20 dakika börekler suda bekletilir
Sürenin sonunda börekler hırpalanmadan sudan alınır temiz bir bezin üzerine dizilir 4,5 dakika
bekletilir yağlanmış fırın tepsisine dizilir
Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülür önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir

Tepkiler:

9 yorum:

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

canım ellerine sağlık bir aralar çok popülerdi bu börek bloglarda değil mi bende henüz denemeyenlerdenim:))
sevgiler..

tatlilar gülcandan dedi ki...

Ellerine saglik canim afiyetler olsun

bir kase lezzet dedi ki...

canım ellerine sağlık
sayfan sıcacık içimi ısıttı:)
üst çok güzel olmuş...

mutfagabuyrun dedi ki...

çıtır çıtır nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

nevininyemekleri dedi ki...

Çok güzeller.Ellerine sağlık canım.Bende çok severim:)

nursen aksoy dedi ki...

mımmm ellerine sağlık canım nefis olmuş...çıtır çıtır..

Simge Keskin dedi ki...

Vallahi harika görünüyrlar :) Ellerinize sağlık hemen çayın yanına yapıp yiyesim geldi ama saat neredeyse geceyarısı !! :) Ellerinize sağlık..

derya SEZGİN dedi ki...

Canım çıtır çıtır olmuş böreğin ellerine sağlık sevgiler...

marifet ellerimizde dedi ki...

degısık bır borek..ben bayıldım ellerınıze saglık....