10 Ocak 2013 Perşembe

RAFFAELLO (kartopu)

Kardeşimin ısrarla denememi istediği her aradığında tarifini verdiği nedense hep erteledim raffaello
Sonunda yaptım ablacığım:))kalorisi yüksek olduğu için denememiştim
Ben takıntılı bir insanım bir kilo alsam vermek için çırpınan bir kiloyu verincede kendimi
kuşlaaar gibi hisseden birisiyim:))
Şimdi diyeceksinizki hazırladığın raffaellodan yemedinmi? 
bir tane yedim:)) bugün için kendime bir tane daha ayırdım:)) yeterli
Eşim ve çocuklarımda tam puan alan raffaello tarifimi paylaşmak istedim
Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum 
Kullanacağınız krema mutlaka soğuk olmalı yoksa katılaşmasında sorun yaşaya bilirsiniz.
Malzemeler
200 ml krem
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı süt tozu
3,5-4 su bardağı hindistan cevizi
Bütün fındık
Üzeri için 
Hindistan cevizi
Hazırlanışı
Soğuk krema ve pudra şekeri bir kaba alınır ve kabarana kadar çırpılır
Ardından süt tozu ve hindistan cevizi  eklenir karıştırın
Hindistan cevizini üçüncü bardaktan sonra azar azar ilave edin
Hafif yapışkan bir kıvamda olacak
Hazırlanan karışımı 1 saat buzdolabında bekletilir
Ceviz büyüklüğünde parça kopartıp yuvarlanır ve orasına fındık konur
Hazırlanan roplar hindistan cevizine bulanır 2 saat dolapta dinlendirilir servis edilir

6 yorum:

derya SEZGİN dedi ki...

Adaşım ellerine sağlık çok severim
sevgiler...

nilay dedi ki...

Evet evet tam bir bomba
Ellerine sağlık
Sevgiler

Gurme Şirine dedi ki...

çok lezzetli görünüyor....
canım ellerine sağlık.

bir kase lezzet dedi ki...

canım lezzetli enfes.
ellerine sağlık muhabbetle kal:)

tatlilar gülcandan dedi ki...

Canim ellerine saglik afiyetler olsun.

Özgür Tatlar dedi ki...

bu ne .....cok hos ..ellerine saglik.