5 Ekim 2012 Cuma

ÇÖREKOTLU TUZLU KURABİYE

Tüm izleyen ve ziyaretçilerime selamlar sevgiler
 Haftanın son gününü nefis bir kurabiye tarifi ile bitirmek istedim
Bir haftada iki defa hazırladığım bu kurabiyeleri şiddetle tavsiye ediyorum mutlaka deneyin derim
ağızda dağılan nefis bir kurabiye yiyenler hangi pastaneden aldığım soruyor:))
Kurabiyenin içindeki şeker miktarı kafanızı karıştırmasın hafif bir tat veriyor
Malzemeler
125 gr oda ısısında margarin
Yarım çay bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
2 çorba kaşığı çörek otu
1 yumurta (sarısı üzeri için ayrılacak)
1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı
Karıştırma kabına yumuşak margarin,şeker ve sıvı yağ alınır iyice karıştırılır
Ardından sirke,yumurta akı,toz biber,mahlep ve çörek otu ilave edilir karıştırılır
Kabartma tozu ve azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır 
ve üzeri örtülerek yarım saat dinlendirilir.
Hamurdan fındıktan biraz büyük parça kopartılır yuvarlak şekil verilir yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir
Arzu ettiğiniz farklı şekillerde verebilirsiniz
Hazırlanan kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürülür önceden ısıtılmış 170 dereceli
fırında pişirilir

3 yorum:

MERHABA dedi ki...

çok şirin görünüyorlar ellerinize sağlık arkadaşım

Anne Mutfak Perisi dedi ki...

Merhaba,

Çok güzel görünüyorlar ellerinize sağlık.

Sevgilerimle

nursen aksoy dedi ki...

Nefis görünüyor,bende mahlepli kur abiyenin şekerini biraz belli yaparım..Hem gevreklik hemde çok güzel bir lezzet verir..ellerinize sağlık.