Malzemeler
1 adet pırasa
1 adet havuç
1 adet soğan
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 paket kabartma tozu
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Tuz,un
Yapılışı
Karıştırma kabına yumurta alınır ve çırpılır süt, sıvı yağ ve tuz eklenir karıştırılır.
İnce kıyılmış pırasa,soğan,dereotu ve maydanoz ilave edilir.
Rendelenmiş havuç ve beyaz peynir eklenir ve iyice karıştırılır.
Kabartma tozu ve azar azar un eklenir boza kıvamında bir hamur hazırlanır.
Margarinle yağlanmış kek kalıbına hamur boşaltılır.
Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişirilir.
9 yorum:
Tuzlu kekleri çok seviyorum!
Pırasa da çok yakışıyor.Ellerinize sağlık.Kalbi selamlarımla
ne güzel olmuş.ellerine sağlık arkadaşım.
ne güzel olmuş.ellerine sağlık arkadaşım.
İlk defa duyuyorum...
Ellerine sağlık canım...
arkadaşım ellerine sağlık ,daha önce pırasalı yemedim eminim çok güzel olmuştur .En ykın zamanda bende deneyeceğim inşallah
Yorumun için teşekkürler, senin pırasalı kekin de çok lezzetlidir eminim, mutlaka deneyeceğim, ellerine sağlık.
hiç denemedim açıkçası tuzlu kek tecrübem de yok fazla ama hevesleniyorum doğrusu:)
ellerine sağlık canım..
tuzlu kekleri bende severim ellerine sağlık nefis olmuş canım
elerine sağlık sevgili arkadaşım...
şifa dolu bir kek bence...
Yorum Gönder