16 Ocak 2011 Pazar

Patates Püreli Patlıcan Dolması

Malzemeler
2 adet patlıcan
2 adet kuru soğan
2 adet patates
1tutam maydanoz
3-4 adet domates
2 diş sarmısak
Süt,kaşar redesi
1 çorba kaşığı tereyağ
Sıvıyağ,tuz

 Yapılışı
Patlıcanlar uzun şerit halinde dilimlenir ve sızartılır.
Püreyi hazırlamak için patates haşlanır ve ezilir üzerine tereyağı eklenerek karıştırılır.
Ardından tuz ve süt ilave edilir hafif yumuşak kıvamda olacak püremiz.
Soğanlar küp şeklinde doğranır ve tavaya alınır sıvıyağ ilave edilir ve soğan kavrulur.
Ocaktan alınca ince kıyılmış maydanoz eklenir tuzuda ayarlanır ve bir kenarda bekletilir.
Kızaran patlıcanların uçları birleştilir ve kürdan ile tutturulur tabanada bir parça patlıcan konur
fırın kabına yerleştirilir.
Hazırlanan patlıcanın içine patates püresi ile yarıya kadar doldurulur.
Patates püresinin üzerine kavrulan soğan paylaştırılır.


Sosu için domates rendelenir sarımsak ince kıyılır yada ezilerek tavaya alınır sıvıyağ eklenir sos kaynayıp
hafif koyulaşınca çok az sıcak su ilave edilir tuzuda eklendikten sonra ocaktan alınır.
Hazır olan sos patlıcanlara eklenir.
Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında 15 dakika fırınlanır sürenin sonunda dolmalar fırından alınır
üzerene kaşar rendesi konur ve kaşar eriyene kadar fırında tutulur




6 yorum:

KEYFESEYRAN dedi ki...

Deryacım ne kadar şık görünüyor bunlar böyle ellerine sağlık çok şık sofralar için yapılmış sanki

İnci Yemek dedi ki...

Deryacım muhteşem bir sunum ve değişik tarif olmuş canım,lezzeti mükemmel olmuştur malzemelerle tahmin edebiliyorum:)ellerine sağlık canım.
mutlu haftalar dilerim çok öpüyorum...

Pembe Tatlar dedi ki...

Çok şık kesinlikle elelrine sağlık caım...

Özgen dedi ki...

Vallahi bayıldım tarifinize elinize sağlık.Sitenizi çok beğendim sevgier...

papatya68 dedi ki...

sevgili Derya çok lezzetli bir yemek olmuş eline sağlık patlıcanlı herşeyi çok severiz bunuda denemeliyim tarif için teşekkürler canım ayrıca sunum harika olur sofraada
sağıcakla kal

damaktadisema dedi ki...

Deryacım eline sağlık çok güzel bir tarif.ilk fırsattadeneyeceğim.