12 Ocak 2011 Çarşamba

Damla çikolatalı Ve Neskafeli Parfe

Malzemeler
1,5 paket petibör bisküvi
2 paket kremşanti
2 su bardağı süt
2 adet muz
1 çorba kaşığı neskafe
1 çay bardağı damla çikolata
1 su bardağı ceviz veya fındık
Üzeri için
Çikolata sos(arzuya göre)
Yapılışı
Süt karıştırma kabına alınır neskafe ve kremşanti eklenir mikserle çırpılır.
Hazırlanan kremşantiye iri kırılmış bisküvi,damla çikolata ve ceviz ilave edilip karıştırılır.
Kalıbın içine streç film yayılır hazırlanan karışımın yarısı koyulur ve kaşıkla bastırarak yerleştirilir.
Üzerine muz yerleştirilir ve kalan bisküvili karışım eklenir ve üzeri düzeltilir.
Dipfirizde 4-5 saat bekletilir servisten 5 dakika önce çıkartılır.
Üzerine çikolatalı sos dökülerek servis yapılır.
Ben çikolata sosu hazır kullandım

4 yorum:

lezzet sarayı dedi ki...

nefis olmuş doğrusu ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

günaydin canim
muhtesem gözüküyor ellerin kollarin dert görmesin
sevgilerimle
ugurbocegi1

Pembe Tatlar dedi ki...

Ayy görüntü muhteşem elelrine sağlık canım...

kalpkurabiye dedi ki...

havalar parfe için çok soğuk buralarda amma yaz için mükemmel bir öneri olmuş ellerine sağlık canım..