Malzemeler
1,5 paket petibör bisküvi
2 paket kremşanti
2 su bardağı süt
2 adet muz
1 çorba kaşığı neskafe
1 çay bardağı damla çikolata
1 su bardağı ceviz veya fındık
Üzeri için
Çikolata sos(arzuya göre)
Yapılışı
Süt karıştırma kabına alınır neskafe ve kremşanti eklenir mikserle çırpılır.
Hazırlanan kremşantiye iri kırılmış bisküvi,damla çikolata ve ceviz ilave edilip karıştırılır.
Kalıbın içine streç film yayılır hazırlanan karışımın yarısı koyulur ve kaşıkla bastırarak yerleştirilir.
Üzerine muz yerleştirilir ve kalan bisküvili karışım eklenir ve üzeri düzeltilir.
Dipfirizde 4-5 saat bekletilir servisten 5 dakika önce çıkartılır.
Üzerine çikolatalı sos dökülerek servis yapılır.
Ben çikolata sosu hazır kullandım
4 yorum:
nefis olmuş doğrusu ellerine sağlık.
günaydin canim
muhtesem gözüküyor ellerin kollarin dert görmesin
sevgilerimle
ugurbocegi1
Ayy görüntü muhteşem elelrine sağlık canım...
havalar parfe için çok soğuk buralarda amma yaz için mükemmel bir öneri olmuş ellerine sağlık canım..
Yorum Gönder