26 Mayıs 2010 Çarşamba

Şehriye Pilavı



















Malzemeler
1 su bardağı arpa şehriye
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 orta boy domates
1 tatlı kaşığı salça
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tereyağ
3 su bardağı su
Yapılışı
Sıvıyağ ve şehriyeyi pilav tenceresine alalım ve şehriyeyi kavuralım.
Şehriye kavrulduktan sonra tereyağı ekliyelim.
Biberleri doğrayıp ekliyelim biraz kavuralım.Kabuğu soyulup küp doğranan domateside ilave edelim salçayıda ekleyip kavuralım.
Ardından 3 subardağı sıcak suyu ekliyelim tuzunuda ayarladıktan sonra kısık ataşte pilavımız suyunu çekene kadar pişirelim

9 yorum:

KEYFESEYRAN dedi ki...

canım blogunda bir sorunmu var acaba resimleri açmıyor tarifleri görebiliyorum ama resimleri bir çizgi halinde gösteriyor

tatlilar gülcandan dedi ki...

Ellerine saglik afiyet olsun canim.

aleyna dedi ki...

ellerine sağlık arkadaşım.henüz fırsat bulu p denemedim.fakar methini çok duydum.afiyetler olsun:))

Tarif Diyarı dedi ki...

Sevgili keyfe seyran
Geçici bir sorun olabilir bazen bense sizlerin ve kendi sayfamı açarken çok zorlanıyorum



Sevgili tatlılar gülcandan
Teşekkür ederim arkadaşım.

Tarif Diyarı dedi ki...

Sevgili aleyna
Denemeni tavsiye ederim çok lezzetli oluyor arkadaşım.
Özellikle tereyağı ile yapmanı tavsiye ederim.Ben şehriyeyi sıvıyağ ile kavurduktan sonra tereyağ koyuyorum yağın yanması önlenmiş oluyor

GÜL dedi ki...

canım eline sağlık şehryeli pilav deyince benim aklıma pirinç pilavı gelir hep nedense çok sevdiğimden mi ne:)))eline sağlık afiyet olsun

susamcorekotu dedi ki...

eline sağlık nefis leziz:) şifa olsun inşallah

muazzez dedi ki...

iyi günler arkadaşım sayfamdaki konu için beni desteklemenizi canı gönlülden rica ediyorum sevgiler

http://muazzezv.blogcu.com/

yemek yapalım dedi ki...

şehriye pilavını bende çok duydum,yanılmıyorsam buna ankara tavasıda deniyor,ama ben hiç denemedim.
sunumda çok şık olmuş.

ellerine sağlık arkadaşım