15 Aralık 2011 Perşembe

Ağlayan Pasta

Malzemeler
 4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzeri için
 1 paket hazır çikolata sosu
1 poşet kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
Piştikten sonra keki ıslatmak için
 1,5 su bardağı süt 
Hazırlanışı
 Yumurta ve şekeri mikser ile çırpılır. Üzerine un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpılır.4 çorba kaşığı sütü de ilave edip son bir kere daha çırpılır.Yağlanmış dikdörtgen bir borcama karışımı döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kekimizi pişirelim. Kekimiz piştikten sonra biraz soğumaya bırakalım.
Kek ılındıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı sütümüzü dökelim.
Kremşanti ile 1 su bardağı sütü ile çırpıp soğuyan üzerine güzelce yayalım. Buzdolabında en az 1 saat bekletelim. çikolatalı sosu tarifine uygun şekilde hazırlayıp soğutulur
Kremşantinin üzerine dökülür dolapta 3-4 saat dinlendirip servis edilir

4 yorum:

derya dedi ki...

Canım çokkkk severim ellerine sağlık sevgiler.

Selen Cake Turkish Cuisine dedi ki...

Ellerinize saglik. Size afiyet olsun:)

Sevgiler

BASİTTARİFLER dedi ki...

canım ellerine sağlık

** ZEL ** dedi ki...

En sevdiklerimdendir :)
Henüz yapabilmişliğim yoktur ya, arkadaşlarım sağolsunlar :)
Ellerine sağlık canım..
Muhabbetle..