2 kg domates
1 kg cin biber
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı sirke
3 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
10-15 diş sarımsak
Hazırlanışı
Domatesler rendelenir tencereye alınır ve suyunu çekene kadar pişirilir
Ardından yağ,sirke,tuz ve şeker ilave edilir kaynamaya bırakılır
Sos tekrar kaynamaya başladığında yıkanıp sapları temizlenen biberler ve
doğranmış sarımsak eklenir 1-2 dakika daha kaynatılır
Hazırlanan soslu turşu sıcakken kavanozlara doldurulur kapağı sıkıca kapatılır ve ters çevrilir
Kavanozlar soğuduktan sonra tekrar kapaklar kontrol edilir.
9 yorum:
BEN DOMATESİ PİŞİRMEDEN YAPIYORUM TURŞUYU...DEĞİŞİKMİŞ BİR KAÇ KAVANOZDA SİZİN USULDEN YAPAYIM..ELLERİNİZE SAĞLIK..SEVGİLER.
Ellerine sağlık canım,turşu tariflerimiz ard arda gelmiş.
soslu turşu ilk kez gördüm ben:) ellerine sağlık canım:))
Eşim görse bayılır...Çok severde...
Sevgili nurşen aksoy tavsye ederim çok lezzetli oluyor birde pişirerek denemeni tavsiye ederim.Sevgiler
Sevgili nesli teşekkür ederim
Sevgili kalp kurabiye 2 senedir acı biber turşusunu bu şekilde yapıyorum ve çok lezzetli oluyor kısırlada nefis oluyor:))denemeni tavsiye ederim.
Sevgili fatoş benim eşiminde
çok severek yediği bir turşu sosunada ekmek bandırmak güzel oluyor:))
Hiç böyle denememiştim, hazır henüz yazlıktayım.Bu hafta sizin usul yapayım,elinize sağlık.
cok güzel tarifleriniz var bloğunuza bayıldım ellerinize sağlık banada beklerim sevgiler
daha önce böyle bir turşu yapmamıştım eminim çok lezzetlidir ellerine sağlık arkadaşım
Eline sağlık Deryacım afiyetle yiyin sevgiler
Yorum Gönder