18 Nisan 2014 Cuma

PİTA EKMEĞİ

Uzun zamandır yapmak istediğim ve nedense hep ertelediğim bir ekmek
Tabi yaptıktan sonrada pişman olmadım değil:) neden daha evvel yapmamışım bu nefiiiis ekmeği
Fırında balon gibi şişen fırından çıkıncada aynı şekilde kalan harika ekmeklerim oldu
Geçtiğimiz hafta sonu kahvaltıya yaptım fırından çıkınca hane halkından çok rağbet gördü hemen arası açıldı 
içine bol tereyağı sürüldü ve tulum peyniri serpilerek afiyetle yenildi:))
Resimlemek için iki tanesini ancak kurtarabildim:))
Efendim yapın hafta sonu kahvaltınıza veya çocukların beslenmesine nefis sandviçler
hazırlayın.
Tekrar yapıp dondurucuya atmayı düşünüyorum
Deneyip beğenmeniz dileğiyle
Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 paket ınstant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çorba kaşığı zeytin yağ
Un
Hazırlanışı
Ilık süt,ılık su ve maya hamur yoğurma kabına alıp karıştıralım
Yoğurt,yumurta,tuz,şeker ve zeytin yağ ekleyelim ve iyice karıştıralım
Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur hazırlayalım üzerini örtüp
ılık ortamda 1 saat mayalandıralım
Mayalanan hamur 12 eşit bezeye bölelim
Her beze 10-12 cm çapında açalım fazla unu silkelenip yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirelim
10-15 dakika tepsi mayası yapalım 
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında ekmekler kabarıp üzeri hafif kızarana kadar pişirelim
AFİYET OLSUN:)

5 yorum:

Ilhan Ucer dedi ki...

Nefis olmuş kahvaltıya değil hemen akşama yapıyorum. Ellerinize sağlık.

Makyaj Maceraları dedi ki...

Ben de denemiştim bu ekmeği ve gerçekten tereyağı-tulum peyniri ikilisiyle enfes oluyor :) Ellerinize sağlık.

Ilhan Ucer dedi ki...

Evet biraz evvel yaptım facebook sayfamda da fotosunu paylaştım. İnanılmaz güzel oldu. Tekrar teşekkürler.

Bir Kase Lezzet Ayşe Alkan dedi ki...

canım benim eline sağlık mmmmm:)))

Derya BARIN dedi ki...

Ilhan bey deneyip beğenmenize sevindim sizinde elinize sağlık