18 Nisan 2013 Perşembe

MİMOZA SALATASI

Tüm izleyenlerime ve sayfamı ziyarete gelen misafirlerime selamlar sevgiler
Bugünkü tarifim nefis bir salata mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum
Salatanın malzemelerinde ölçü vermiyorum siz kullanacağınız kalıba ve misafirlerinize göre
hazırlaya bilirsiniz
Malzemeler
Haşlanmış patates
Haşlanmış havuç
Beyaz lahana
Ceviz (iri kırılmış)
Haşlanmış yumurta
Sosu için
İnce kıyılmış dereotu
Katı yoğurt
Mayonez
Sarımsak
Tuz
Limon suyu
Hazırlanışı
Lahana ince kıyılır üzerine tuz serpilip hafif ovulur ve suyu sıkılır
Haşlanmış patates ve havuç ayrı rendelenir
Haşlanan yumurtanın sarısı ve beyazı ayrı rendelenir
Sosu için ince kıyılmış dereotu,ezilmiş sarımsak,mayonez,yoğurt ve mayonez karıştırılır
Servis tabağına kelepçeli kalıbın çemberi yerleştirilir tabana bolca ceviz yayılır
Üzerine rendelenmiş patates konur ve kaşıkla bastırarak yerleştirilir
Patatesin üzerine 2-3 kaşık sostan dökülür yayılır
Rendelenen havuç patatesin üzerine yayılır kaşıkla bastırılır ve üzerine sostan yayılır
Havucun üzerine suyu sıkılmış lahana yerleştirilir kalan sos dökülür 
Rendelenmiş yumurta sarısı ve akı  salatanın üzerine yayılır
Salatanın üzerine bolca ceviz serpilir buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir servis edilir

6 yorum:

anne eli gibi dedi ki...

bu salatayı denemek bir türlü kısmet olmadı ama,ama ilk fırsatta artık yapacağım :) eline sağlık arkadaşım nefis görünüyor..

Sema dan Lezzetler dedi ki...

Eline sağlık arkadaşım çok şık oluş tadı kimbilir ne kadar güzeldir sevgiler

derya SEZGİN dedi ki...

Canım ilk kez Yeşim'de gördüğümde bu salataı bayılmıştım.İnşallah geri döner ellerine sağlık sevgiler...

bir kase lezzet dedi ki...

Deryam Eline saglik nefis olmus.

Adsız dedi ki...

merhaba çok güzel gözüküyor ben bu salatayı akşamdan yapıpta ertsi akşama kadar sulanırmı acaba ?

Derya BARIN dedi ki...

İsimsiz yorum bırakan misafirim isminizide yazmış olsaydınız sevinirdim
Salatayı akşamdan yaptığınız zaman mutlaka sulanma yapar.İçinde sarımsak olduğu için haliyle birazda sarımsağın aroması yoğunlaşır.
Tavsiyem servis etmeden 3-4 saat önce yapmanız