22 Temmuz 2012 Pazar

ÜZÜMLÜ KAYISI HOŞAFI

Malzemeler
1 kase kuru kayısı
1 çay bardağı kuru üzüm
1,5 su bardağı şeker
1 tane çubuk tarçın
2 litre su
Hazırlanışı
Üzüm ve kayısı yıkanır kayısılar dörde bölünür
Tencereye su alınır ve kaynamaya bırakılır
Kaynayan suya şeker,tarçın ve kuru meyveler eklenir kaynamaya başlayınca ocak kısılır
Kayısılar yumuşayıp üzümler şişince ocakdan alınır soğumaya bırakılır

5 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Nefiss..yanınada bir dilim börek..ellerine sağlık...çok severim..tam ramazanlık..sevgiler..

Tarifname-Seda dedi ki...

Ramazan'da olmazsa olmaz. Ellerine sağlık

Sevgiler

Semra Özden dedi ki...

Her zamanki gibi güzel ve bilgilendirici bir paylaşım olmuş.Blogunuzu uzun süredir takip ediyoruz ve çok yararlı yazılar ile karşılaştık.Verdiğiniz tüm bilgiler çok işimize yaradı Çavdar üniforrma firması olarak bu paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz. Size tüm blog hayatınızda başarılar diler teşekkür ederiz...

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Mmm nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım. Hayırlı Ramazanlar...

Derya Sezgin dedi ki...

Canım özelikkle ramazanda harika olur içmesi ellerine sağlık sevgiler...