3 Mayıs 2012 Perşembe

SEBZELİ HAMUR KIZARTMASI

Tüm izleyenlerime sayfamı ziyarete gelen misafirlerime kucak dolusu sevgiler selamlar.
Bugün sizlere kahvaltılarınızda ve beş çaylarınızda hazırlayabileceğiniz nefis bir tarif paylaşmak istedim
Hamuru hazırladığınızda çok iyi mayalandırırsanız hamuru kızartırken içine yağ çekmeyecektir
Malzemeler
1 paket ınstant maya
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 çorba kaşığı çörek otu
1 çay bardağı yoğurt
Tuz,un
Kızartmak için
Sıvı yağ
Hazırlanışı
Maya hamur yoğurma kabına alınır çok az ılık su eklenir ve maya eritilir
Üzerine yoğurt ve çörek otu eklenir karıştırılır.
Küçük doğranmış biberler,tuz ve un ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır
Hazırlanan hamur ılık ortamda mayalanmaya bırakılır.
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezelere hazırlanır ve ortası parmakla delinir
unlu zemine alınır beş dakika daha mayalanmaya bırakılır
Sonra hamur alınır ortasından biraz esnetilerek halkalar büyütülür kızgın yağda kızartılır.

6 yorum:

zeymurancafe dedi ki...

ellerıne sağlık canım nefıs gorunuyor

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık enfes olmuş sevgiler.

umutluhayat dedi ki...

çokkk nefis görünüyor.ellerine sağlık canım.

kalpkurabiye dedi ki...

ellerine sağlık canım :)
hamur kızartmasına nefis bir boyut katmışsın :))

aleyna dedi ki...

hımmm nefis birşey bu.bizim haftada bir kahvaltımızda spesyalimizdir.oğlum boş börek diyor.çokda sever.böylesinide bir deneyim.dahada besleyici.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler

aleyna dedi ki...

ellerine sağlık deryacım.böyle çok daha besleyici olmuş.denenecekler arasına ekledim. sevgiler