Malzemeler
1 paket ınstant maya
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
150 gr oda ısısında margarin
Aldığı kadar un
Üzeri İçin
Sucuk
Domates
Yeşil biber
Kaşar rendesi
Yumurta sarısı
Yapılışı
Hamur yoğurma kabına ılık süt,su,maya alınır ve karıştırılır.
Ardından sıvıyağ,tuz,şeker ve azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır.
Hazırlanan hamur oda sıcaklığında yarım saat mayalandırılır.
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır.
Margarinden çay kaşığı kadar parça alınır ve beze margarin ile birlikte biraz açılır
sonra sararak rulo yapılır ve iki ucu birleştirilir.
Hazırlanan hamurlar fırın tepsisine yerleştirilir ve 10 dakika tepsi mayası yapılır.
Tepsi mayası yapılan hamurun kenarları yukarıda kalacak şekilde parmak ucuyla bastırarak tabanı kapatılır
Domates dilimlenir ve hamurun ortasına bir tane konur üzerine sucuk ve sonra biber konur
en üstüne kaşar rendesi konur.
Pizzanın kenerına yumurta sarısı sürülür önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında pişirilir.
10 yorum:
Oğlum çok beğenecek bu tarifi..
Hem açmayı hem de pizzayı çok seviyor,ikisini bir arada görmek çok hoşuna gidecek eminim..
Ellerine sağlık canım..
Mutlu haftasonları diliyorum..
sevgilerimle..
Canım ellerine sağlık açma banada kaldımı öpüyorum.
Ellerinize sağlık,ne kadarda güzel görünüyor böyle:))
selaaam:)
Açmaları pizzaya çevirmek harika olmuş bayıldıııım:)
ellerine sağlık nefis görünüyor
ayrıca ben mantar güvecini de çok sevdim bende tavuklusunu yapıyorum ama birdahaki sefere bunu da denemek isterim
sevgiler
Sevgili derya senin canın sağolsun arkadaşım senin içinde yaparım:))
mmm nefis görünüyor.ellerine sağlık arkadaşım.
canim ellerine saglik enfes görünüyorlar.. sicacik sevgiler
Nefis olmuşlar canım ellerine sağlık küçük küçük ne güzeldir sevgiler...
Cok guzel bir kombinasyon olmus; Acma ve pizza... Ellerinize saglik. En kisa zamanda denemeli...
Nefis olmuş ellerine sağlık.
Yorum Gönder