27 Kasım 2014 Perşembe

SİMİT POĞAÇA

Simit tadında nefis bir poğaça mutlaka denemenizi tavsiye ederim
Malzemeler
100 gr oda ısısında yumuşamış tereyağı
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya(42 gr)
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
Un
Üzeri için
1 çorba kaşığı pekmez
1 çay bardağı su
Susam
İç harç için
Beyaz peynir
Hazırlanışı
Hamur yoğurma kabına maya,ılık su,ılık süt alınır ve maya eritilir
Sıvı yağ,yumurta,yumuşamış tereyağı,tuz ve şeker ilave edilir ve iyice karıştırılır
Sıvı karışıma azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır
Hamurun üzeri örtülür oda sıcaklığında 30 dakika mayalandırılır
Üzeri için pekmez  ve su geniş bir kaba alınır karıştırılır
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler hazırlanır
Bezenin biri alınır ve çay tabağı büyüklüğünde açılır ortasına peynir konur ve oval şekilde kapatılır
Hazırlanan poğaça önce pekmezli suya bulanır ardından susama bulanır kapatılan kısım 
alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir
Bütün hamur bu şekilde hazırlanıyor
Keskin bir bıçak veya mutfak makası ile poğaçaların üzerine kesikler atılır
Hazırlanan poğaçalar 20 dakika tepsi mayası yapılır
Önceden ısıtılmış 185 dereceli fırında pişirilir.

3 yorum:

Bir Kase Lezzet Ayşe Alkan dedi ki...

Mmmmm en sevdiğim

hamurişi dedi ki...

bunu denedim bende. yalnız benim yaptığım hamurun mayalanması oldukça uzun sürdü, neden bilmiyorum ama.

Derya BARIN dedi ki...

Sevgili hamur işi
Hamurun mayalanma aşamasının uzun sürme sebebi birincisi kullandığınız mayanın son kullanma tarihi geçmiş olabilir
İkincisi eğer hamuru biraz sert hazırladıysanız ondan olabilir
Üçüncü sebep hazırladığınız hamur ılık ortamda bekletmediyseniz ondan olabilir