28 Kasım 2012 Çarşamba

TAVADA TUZLU KEK

Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 adet patates
1 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
2 su bardağı un
Tuz,nane,karabiber
2 paket kabartma tozu
Hazırlanışı
Yumurta ve yoğurt mikserle çırpılır sıvıyağ ilave edilir karıştırılır.
Rendelenmiş suyu sıkılmış patates ve peynir eklenir karıştırılır.
Minik minik doğranmış kuru soğan ince kıyılmış maydanoz, baharatlar,un ve kabartma tozu karışıma ilave edilir çırpılır
Teflon tencere sıvıyağla yağlanır ocağa konur sıvı karışım boşaltılır tencerenim kapağı kapatılır.
Kapağın içi buharlaşınca ocağın küçük gözüne tencere alınır ocak kısılır
Arada kontron edin kekin alt kısmı pişince kek alt üst edilir ve diğer tarafda pişirilir.


4 yorum:

Derya Sezgin dedi ki...

Ne güzel görünüyor ellerine sağlık canım sevgiler...

anne eli gibi dedi ki...

hem pratik hemde nefis bir kek olmuş,eline sağlık arkadaşım..

kıvırcık bayan/Fatoş dedi ki...

Immmm hiç denememiiştim....Ellerine sağlık.

SELİN ♥ Lezzet Günlüğüm dedi ki...

Tuzlu kekeleri çok severim, ocak üstünde pişmesi de çok ilginç, bir de bu şekilde denemeli. Ellerine sağlık :)