12 Nisan 2011 Salı

Susam Mantolu Tahinli Kek(1)

Malzemeler
3 yumurta
125gr oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
1,5 su bardağı un
1 çorba kaşığı susam
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kalıp için
Margarin
Susam
Hazırlanışı
Karıştırma kabına yumuşak margarin ve şeker alınır iyice karıştırılır
Ardından yumurtalar ilave edilir margarin tamamen dağılana kadar çırpılır.
Süt,tahin,ceviz ve susam eklenir ve birlikte çırpılır.
Un,kabartma tozu ve vanilyada ilave edilir ve karıştırılır.
Kek kalıbı yumuşak margarin ile yağlanır bolca susam serpilir ve kek hamuru
kalıba boşaltılır.
Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında kek pişirilir.

10 yorum:

Unknown dedi ki...

Bol susamlı ne güzel gözüküyor..
Ellerinize sağlık..
Afiyetle..

canimçektipişirdim dedi ki...

çok güzel görünüyo tahinli çöreği severim ama kekini hiç denemedim ama görüntü o kadar güzel ki denemeyi düşündüm şimdi:)

yedirenk dedi ki...

değişik bir kek olmuş,ellerine sağlık canım....

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık enfes bir kek olmuş öpüyorum.

kalpkurabiye dedi ki...

bol susamlı nefis bir tdı olmuştor:)
ellerine sağlık canım..
sevgilerimle..

lezzet-i mekan dedi ki...

bu kekden bende yaptığım için lezzetini pişerken mis gibi tahin kokusunu cok iyi biliyorum, ellerine sağlık. güzel bir gün dilerim sevgiler.

Unknown dedi ki...

Mantosun kurban olayım bu kekin..
Nasılda güzel görünüyor.
Ellerine sağlık canım
Sevgiler.

Gezi/yorum... dedi ki...

Susam ve tahin nasıl bir lezzet verir acaba.. güzel görünüyor.. ellerine sağlık arkadasım...

Tarif diyarı dedi ki...

Sevgili gezi/yorum
Tahini seviyorsanız denemenizi tavsiye ederim sevgiler

Gezi/yorum... dedi ki...

Antalya/AKSU'da piyaza tahın döküyorlar o sekilde piyaz yedim açıkcası pek sevmedim piyazın içinde..
ama kekte eminim güzeldir..