14 Nisan 2011 Perşembe

Kıymalı Soslu Patates

Malzemeler
300 gr kıyma
5 adet patates
2 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
Tuz,kekik,karabiber,kırmızı biber
Sosu İçin
3 yumurta
2 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı kaşar rendesi
Muskat 
Hazırlanışı
Patatesler küp küp doğranır kızartılıp fırın kabına alınır.
Tavaya doğranmış soğan alınır biraz sıvıyağ eklenir ve biraz kavrulur
Daha sonra kıyma ilave edilir soğan ile birlikte kavrurmaya devam edilir.
Ardından salça ve baharatlar eklenir ve ocaktan alınır.
Kızartılan papatesin üzerine kıymalı harç yayılır
Sosu için
Yumurta,un ve yoğurt bir kabın için alınır ve iyice çırpılır biraz muskat rendelenir
Hazırlanan sos kıymalı harcın üzerine gezdirilir kaşar rendesi sosun üzerine serpilir.
Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında kaşareriyip kızarana kadar fırınlanır.
Not: Muskat fazla konursa acı bir tat verir az eklemek gerekir.
Beşamel sosda muskatı kullanmanızı tavsiye ederin harika bir aroma veriyor

5 yorum:

lezzet sarayı dedi ki...

harika görünüyor.ellerine sağlık.

yedirenk dedi ki...

görüntüsü yeter ellerine sağlık...

Özgen dedi ki...

Eline sağlık harika bir tarif gerçekten sevgiler...

Mahperi dedi ki...

Ellerine sağlık mükemmel olmuş.

canimçektipişirdim dedi ki...

ne güzel kızarmıs:)ellerine sağlık..