11 Aralık 2009 Cuma

Mandalina Soslu Muhallebi


Malzemeler
5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı kırılmış fındık
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
Mandalina Sosu İçin

3 su bardağı mandalina suyu
Yarım su bardağı şeker
3 çorba kaşığı nişasta
1 madalina kabuğu rendesi
Yapılışı
Tencereye un,nişasta ve yumurta sarısını alalım biraz süt ekleyip karıştıralım. Sonra kalan süt ve şekeri ilave edip muhallebimiz koyulaşana kadar pişirelim.Kaynamaya başladığında fındığı ekleyelim bir iki taşım kaynatıp ocaktan alalım vanilyayı ilave edip mikserle 2_3 dakika çırpalım kaselere paylaştıralım. 
Sosu için
Mandalina suyu,nişasta,mandalina kabuğu rendesi ve şekeri tencereye alıp karıştıralım.Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana tadar pişirelim ocaktan alıp ılnmaya bırakalım.Sonra muhallebinin üzerine paylaştıralım.

2 yorum:

fatma dedi ki...

ELLERİNİZE SAGLIK TAM BİR VİTAMİN DEPOSU VE ÇOK GÜZEL BİR TATLI OLMUŞ

gülsüngül dedi ki...

Böyle tatlıları çok severim elinize sağlık...