21 Ekim 2014 Salı

HAŞHAŞLI AÇMA

Haşhaşlı tarifler bizim evde çok sevilir bu defada açma tarifimi haşhaşlı denedim sonuçmu muhteşem
Haşhaşlı açmalarımız fırına girince çayımızda demleniyor ve fırından çıkan 
bir tepsi açmalar göz açıp kapayana kadar bitiyor:) o kadar lezzetli yani:)
mutlaka denemenizi tavsiye derim
Vereceğim püf noktalarına ve aşamalarına uyarsanız sizinde muhteşem açmalarınız olur
Birincisi hamur hafif ele yapışan kıvamda olmalı ve mutlaka çok güzel mayalandırılmalı
İkici aşama mayalanan hamuru bezelere ayırınca üzerini örtüp mutlaka 3-4 dakikada
bu şekilde mayalandırmak
Üçüncü aşama haşhaş sürülüp rulo yapıp tekrar 3-4 dakika bu şekilde mayalandırmanız gerekiyor
Haşhaşlı tarifler daha önceleri paylaşmıştım Haşhaşlı burma çörek,Haşhaşlı cevizli çörek,Haşhaşlı çörek ve  Haşhaşlı rulo çörek tariflerine buradan ulaşabilirsiniz
Ve artık tarifime geçeyim
Malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ılık süt
3 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
Un
İç malzemesi
1 çay bardağı sıvı yağ
4 çorba kaşığı haşhaş ezmesi
Hazırlanışı
Ilık süt ve maya hamur yoğurma kabına alınır ve maya eritilir
Ardından sıvı yağ,şeker ve tuz ilave edilir ve karıştırılır.
Azar azar un ilave ederek kıvamlı ama hafif ele yapışan bir hamur hazırlanır ve ılık 
35-40 dakika kadar mayalandırılır
Mayalanan hamur bezelere ayrılır ve üzeri örtülüp 3-4 dakika mayalandırılır
Bu aşamalar açmalarınızın puf puf olmasını sağlayacak
Bir kapta haşhaş ezmesi ve sıvı yağ karıştırılır 
Bezenin biri alınır parmak ucuyla çay tabağı büyüklüğünde açıp 1 tatlı kaşığı haşhaşlı karışımdan koyun ve üzerine sürüp küçük pasta tabağı büyüklüğünde açın
Daha sonra rulo yapıp bir kenara koyun
Bütün bezeleri bu şekilde hazırlayın
İlk yaptığınız ruloyu alın ve rulonun iki ucundan tutup hafif tezgaha bir iki defa vurun
bu esnada hamur beklediği için çok güzel esneyecektir şekil verip tepsiye dizin
Bütün ruloları bu şekilde bitirin
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 15 dakika tepsi mayası yapın ve önceden ısıtılmış
185 dereceli fırında açmaları pişirin

3 yorum:

Unknown dedi ki...

bu açmada yumurta yokmu yoksa sizmi yzazmayı unuttunuz

Tarif diyarı dedi ki...

Melek hanım açmanın hamurunda yumurta yok ama üzerine sürülen yumurta sarısının akını isterseniz hamura ekleyebilirsiniz

Unknown dedi ki...

Canım çekti gece gece