13 Ocak 2012 Cuma

Ispanaklı Karnıyarık Börek

Bu tarifimi porselen demlik çay saati etkinliğe ev sahipliği yapan yesilmutfaktantarifler
arkadaşıma gönderiyorum ve kolaylıklar diliyorum
Malzemeler
 4 adet yufka
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
 İç harç için
 300 gr kıyma
3 adet kuru soğan
1 denet ıspanak
1 çorba kaşığı salça
Tuz,sıvıyağ,kara biber
 Üzeri için
 1 yumurta sarısı
Susam
 Hazırlanışı
 Tavaya sıvıyağ alınır küp doğranmış soğan eklenir kavrulur.
Ardından kıyma ilave edilir kavrulur.
Kavrulan kıymaya salça ve karabiber eklenir karıştırılır.
Ispanaklar yıkanır ince kıyılır ve kıymaya eklenir kavrulur ve ocaktan alınır
Tereyağ eritilir sıvıyağ eklenir karıştırılır.
Tezgaha yufkanın biri yayılır üzerine yağ karışım sürülür.
İkinci yufka yağlanan yufkanın üzerine serilir ve tekrar yağ sürülür yufka 8 eşit parçaya kesilir.
Yufkanın geniş tarafına ıspanaklı harçtan konur kenarlar içe doğru kapatılır ve gevşek olayak sarılır yağlanmış tepsiye alınır.
Diğer 2 yufkayada aynı işlem uygulanır.
Hazırlanan böreğin üzerine yumurta sarısı sürülür bol susam serpilir ortadan bıçakla biraz yarılır.
Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında pişirilir.
AFİYET OLSUN:))

5 yorum:

özlem dedi ki...

etkinliğe katılımın için çok teşekkürler tarifn yayında sevgiler.

SELİN dedi ki...

Ellerine sağlık, ıspanaklı böreğe bayılım :)

derya dedi ki...

Canım hayırlı cumalar ellerine sağ
lık çok severim sevgiler.

neslice tarifler dedi ki...

Çıtır çıtır yerim ben bu böreği. Harika görünüyor ellerinize sağlık.

mavi ruyam... dedi ki...

harika olmus canim, super !!! ellerine saglik :)