24 Haziran 2011 Cuma

Peynirli Bazlama Ve Kahvaltılık Çemen

Malzemeler
5 su bardağı un
1 paket ınstant maya
Tuz,ılık su
Peynir
Yapılışı
Hamur yoğurma kabına un alınır ortası açılır maya ve tuz eklenir azar azar ılk su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır.
Hamurun üzeri kapatılır ılık ortamda 1 saat mayalandırılır.
Mayalanan hamur bezelere ayrılır bezenin biri alınır hafif el ile büyütülür ortasına peynir konur
hamur kenarlardan toparlıyarak tekrar beze yapılır.
Peynirli bezemiz merdane ile biraz açılır teflon tavada bazlama pişirilir.
Pişen bazlamalar tereyağ ile yağlanır.
Bütün hamur bu şekilde bitirilir.
Kahvaltılık Çemen
Malzemeler
1 çorba kaşığı bir salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı galeta unu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peynir
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
2 çorba kaşığı ceviz
Hazırlanışı
Karıştırma kabına ezilmiş sarımsak,hafif iri kırılmış ceviz ve diğer malzemeler
eklenir ve iyice karıştırılıp servis yapılır.
Afiyet olsun

3 yorum:

muhabbetsofrasi dedi ki...

o çemeni o bazlamanın üzerine sürer yerim ben :D

otuzundansonra dedi ki...

bende Muhabbetsorasına yardımcı olur kalan bazlamayı bitiririm.(ama çemensiz peynirli)

bir tutam kekik dedi ki...

:))kızlarrr bir parçada bize klasaydııı:))

canım hayırlı ramazanlar.....

kekik kokulu sevgilerimle...